Η ιστορία της «Εκ Πακτίας»

Η Ελισσάβετ έχει μεγαλώσει στην Πάρο, από πολύ μικρή ηλικία τον ελεύθερο χρόνο της ακολουθούσε τον πατέρα της Δημήτρη, σε κάθε είδους μελισσοκομική εργασία. Οι μέλισσες για εκείνη, από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, είχαν ένα σημαντικό ρόλο στην ζωή και την καθημερινότητα της. Ήταν κάτι που την έκαναν να νιώθει ελεύθερη.

Μεγαλώνοντας, οι σπουδές της στο Πολυτεχνείο Αθηνών όπου σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες αναγκαστικά την απομάκρυναν από τους μελισσότοπους της όμορφης Πάρου. Κάτι που συχνά αναζητούσε αλλά στην Αθήνα δύσκολα μπορούσε να βρει!

Ο Άγγελος έχει μεγαλώσει στην Αθήνα και η μόνη του επαφή που είχε με τις μέλισσες ήταν με εκείνες που τον τσιμπούσαν στον τόπο καταγωγής του, στην Οία της Σαντορίνης, όταν μικρός περνούσε τα καλοκαίρια του. Σπούδασε Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Λογιστική. Πριν γνωρίσει την Ελισσάβετ, εργαζόταν στην Τράπεζα Κύπρου.

Γνωρίστηκαν το 2010, το 2012 και μετά από εθελουσία έξοδο ο Άγγελος αποχώρησε από την Τράπεζα και αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Πάρο, να περάσουν τη ζωή τους και να αναλάβουν την μελισσοκομική μονάδα που επί 30 και πλέον χρόνια έχει η οικογένεια της.

Σπούδασαν στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών Μελισσοκομία, Μελισσοθεραπεία και Φυσικά Καλλυντικά πριν αποχωρήσουν από την Αθήνα. Οι καθηγητές τους έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη έμπνευση και βοήθεια. Οι σπουδές αυτές ήρθαν και έδεσαν με την πολύχρονη εμπειρία των γονιών της Ελισσάβετ οι οποίοι μετά από τόσα χρόνια γνώριζαν της ιδιαιτερότητες του φυσικού περιβάλλοντος της Πάρου.

Από το 2013, έχουν αναλάβει την οικογενειακή μελισσοκομική μονάδα και την εξελίσσουν τόσο σε εγκαταστάσεις όσο και σε προιόντα.