Έ να άριστο μέλι, με χρώμα που κυμαίνεται από το κεχριμπαρένιο ως το χρώμα του κόκκινου κρασιού ή του κονιάκ, και μία μοναδική πικάντικη γεύση με ένα θαυμάσιο άρωμα. Χαρακτηρίζεται από το υψηλό περιεχόμενο του στο ένζυμο διαστάση και στο αμινοξύ προλίνη. Έχει άριστες αντισηπτικές ιδιότητες που βοηθούν στην υγεία του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Η υψηλή θρεπτική του αξία τονώνει τον οργανισμό.

Μελέτες δείχνουν ότι προστατεύει από τον καρκίνο και έχει και άμεση αντικαρκινική δράση. Ελληνική Έρευνα από το Τμήμα Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών εντόπισε μια χημική ένωση, την τριϋδρόξυκετόνη, παρούσα μόνο στο μέλι θυμαριού, που αυξάνει τις χημειοπροφυλακτικές ιδιότητές του, ειδικά κατά του καρκίνου του μαστού, της μήτρας και του προστάτη. Φαίνεται ότι το δημοφιλέστερο μέλι στην Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και χημειοπροφυλακτικές ιδιότητες.

Ανάλογα με την καθαρότητα του και την περιεκτικότητα του σε νερό, κρυσταλλώνει μέσα σε 6 – 18 μήνες.

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone
Most Recent Projects